Voxhots mission

... er at forbinde danskerne til musikbranchens aktører, ved brug af data.

Om os

Vi elsker musik - og data

Hver eneste dag taler vi med danskerne. Vi har en database bestående af 100.000 privatpersoner, der deler deres holdninger med os. Til hver lyttertest udvælger vi en repræsentativ stikprøve, der viser dig markedspotentialet for din musik.

 

Hvorfor er der behov for markedsundersøgelser af musik?

Tænk tilbage på dengang man gik ned i en pladeforretning for at købe en CD, et kassettebånd eller en vinyl. Dengang var hele butikken lyst op. Man kunne bladre rundt i de forskellige udgivelser, prøve-lytte og herefter vurdere om det var musik, man ville have med hjem og sætte på anlægget. I dag har streamingtjenesterne overtaget musikbutikkernes primære funktion, men her er hele “butikken” ikke lyst op. Ved hjælp af algoritmer bliver det mest populære musik skubbet frem til brugerne, og det bidrager til en ensretning, af den musik vi forbruger.

I branchen er der en velbegrundet økonomisk frygt for, at man tager fejl, når man skal arbejde med nye udgivelser. Er potentialet stort nok? Er der et marked for dette? Hvordan rammer vi markedet?

 

Her er antallet af streams et flittigt brugt værktøj til at vurdere, hvorvidt en given sang eller artist kan blive en gangbar forretning. Vi mener, at disse spørgsmål er en hæmsko for udbuddet af musik. En hæmsko for kunstnere, en hæmsko for det vovede og en hæmsko for forbrugerne.

Med vores markedsundersøgelser vil vi fjerne frygten for at tage fejl og skabe endnu mere musikalsk mangfoldighed. Via danskerne får musikbranchens aktører klar og sandfærdig besked, om hvilken musik de enkelte forbrugersegmenter efterspørger. Det handler ikke om genrer, eller hvorvidt noget er populært eller ej. Det handler om danskernes mening. Det handler om, at der er så meget musik, som aldrig når ud til det publikum, der værdsætter det. Det vil vi lave om på.

 

Voxhot giver dig indsigt i markedet, for den musik du vælger at teste. Du får svar på hvor i landet, at musikkens potentiale er størst, hvem publikum er, hvad tid på dagen de helst vil høre sangen(e), hvilken stemning de forbinder det med, om de vil tilføje det til deres playliste, dele det med familien, vennerne og meget mere.

 

Vi hjælper hele musikbranchen med at omfavne nye udgivelser – uden frygten for at tage fejl. Med vores værktøj er det muligt for agenter, labels, bookere, radiostationer, synkronisører og musikforlag at se hvordan, deres marked ser ud. For vækstlaget er Voxhot et unikt værktøj, som viser til hvem og hvor, at musikken skal markedsføres. Den vej igennem får artister og bands lettere ved at nå ud til deres publikum, og lettere ved at vise relevante branchefolk, hvorfor det netop er deres musik, de skal arbejde med.


En del af Voxmeter

Voxhot er skabt af analyseinstituttet Voxmeter, der har 20 års erfaring med at foretage markedsundersøgelser for adskillige danske virksomheder. Voxmeter hjælper kulturlivet, NGO’er, autobranchen, bankerne m.m. med at nå ud til danskerne, øge kundetilfredsheden og skabe vækst. Den erfaring vil vi overføre til Voxhot og fremme musikkens tilgængelighed – og mangfoldighed. Vi glæder os til at vise dig markedet for din musik.

Målrettet markedsføring af musikken

Kom i gang nu - lad Voxhot vise dig dit marked

Kontakt os

Er du blevet nysgerrig, og vil du vide mere?
Så skriv til os her:

Book demo

Kom i gang og få indblik i Voxhot book en demo.