Voxhots mission

Hver uge leverer vi markedsviden om lytternes og livepublikums efterspørgsel. Vi tester musik og monitorerer danskernes musikadfærd. Og matcher artister, samt deres musik, med de rette medier, livescener og lyttersegmenter.

Meget mere forskellig god musik

Velkommen til Voxhot

Voxhot er en ny analyseplatform skræddersyet til musikbranchen. Analyseplatformen gør det nemt og billigt for aktører inden for musikmarkedet at opnå indsigter om befolkningens vurdering af artister, tracks, medier, afspilningskanaler, venues, festivaler mm.

Datafundamentet i Voxhot er et lytterpanel bestående af 100.000 danskere. Hver uge, hører og evaluerer lytterpanelet løbende musik, udpeger deres foretrukne artister, hvem de helst vil høre live, hvilke streamingtjenester, radiokanaler og medier de benytter. Og endelig, hvilke liveevents de ønsker at besøge, både når det gælder koncert-, spillesteder og festivaler mm.

Voxhot udgør en ideel analyseplatform for musikbranchens forretningsudvikling. Lytterpanelet er repræsentativt for hele den danske befolkning. Derfor gør Voxhot det muligt at lave forretningsudvikling målrettet alle danskere – og ikke kun på de danskere der normalt trækkes data om, via streamingtjenester, sociale medier, billetsalg osv.

Voxhot understøtter jeres forretningsudvikling

Voxhot tilbyder en bred vifte af analysemuligheder – blandt andet:

Identificering af lyttersegmenter

Med Voxhot kan du identificere forskelle mellem forbrugersegmenternes musikpræferencer på en lang række parametre. Det kan for eksempel være forskellen på den halvdel af befolkningen, der benytter Spotify, og den der ikke gør. Eller den del af befolkningen, der benytter et specifikt medie versus et andet. Den del af befolkningen, der hyppigt går til koncert og den, der ikke gør. Den del der hyppigt hører musik versus den, der kun sjældent hører musik osv.

Placering af artister i deres rette kontekst

Med Voxhot kan du matche en artist med specifikke lyttersegmenter: Det være sig alder, køn og geografi. Men også til lyttersegmenternes præferencer i forhold til streamingtjenester, radio, medier, lyttervaner, men også til venues og festivaler. Derudover afdækker Voxhot også alle de mere bløde værdier, hvor forbrugerne relaterer musikken til egenskaber, stemninger og følelser. Og endelig, ved vi i forvejen, alt om lytterpanelet musik-, koncert-, radio-, og medievaner. Derfor kan du ikke blot markedsføre de rette artister til de rette lyttersegmenter, men også placere artisterne i deres rette kontekst som en del af promoveringen.

Sammensæt det rette musikprogram

Med Voxhot kan du sammensætte eller tjekke om dit musikprogram matcher et attraktivt indhold overfor dit publikum. Men også teste hvilke artister der kan sikre, at publikummer, der ellers ikke kommer, fremover gør det. Du kan vælge at tilkoble Voxhots bookingmodul med adgang til samtlige artister i Danmark, samt de hyppigst efterspurgte udenlandske artister indenfor alle musikgenre. Du kan også tilkoble livemusik-modulet, som afdækker alt fra publikums præferencer på en lang række parametre, fx billetpris, indkøbsforbrug, samt de fysiske og musikalske rammer. Eller fx forhold omkring siddepladser, toiletforhold, mad, drikkevarer, mm. Med andre ord, alle de informationer, du skal bruge, dels for at booke de artister, som passer til en bestemt kontekst, og dels de rammer, du skal sammensætte, for at for sikre dine gæster den perfekte musik- og eventoplevelse.

Evaluering af ny musik

I Voxhot kan du lynhurtigt teste ny (eller gammel) musik blandt danskerne eller udvalgte dele af danskere. Du oploader et track og i løbet af kun tre dage, får du lytterpanelets vurdering og en lang række informationer til brug for identificering af den ideelle målgrupper, samt disse målgruppers baggrundsinformationer og karakteristika til brug for effektiv promovering og markedsføring. Således ved du ikke blot hvor stor en del af befolkningen, der kan lide tracket, men også hvilke specifikke segmenter af befolkningen, der kan lide det, samt hvilke præferencer denne del af befolkningen har, når det angår venues mm. Og du behøver ikke længere indskrænke dig til prædefinerede musikgenre. For Voxhot viser, at lytterne rent faktisk kan lide musik på tværs af alle musikgenrer – forudsat, at de får lov til at høre det.

Voxhot understøtter jeres forretningsudvikling

Voxhot er udviklet i tæt samarbejde med repræsentanter fra musikbranchen – både de store, de små og aktører spredt rundt i hele landet. Derfor er det lykkes, efter lang tids udvikling, at gøre Voxhot til en brugervenlig analyseplatform, som giver letlæselige og handlingsorienterede resultater. Voxhot er et fuldautomatiseret system til såvel dataindsamling, dataanalyse, samt rapportering. Det betyder ikke blot at processen giver brugerne indsigt, der afspejler markedet i realtid, men også at den oftest er gratis, og den som ikke er, er relativ billig.

Voxhot repræsenterer alle musikforbrugerne

De 100.000 danskere i Voxhots lytterpanel er repræsentative for hele den danske befolkning. Man kan sige, at lytterpanelet udgør et mini-Danmark. Det betyder, at panelet afspejler alle danske lyttersegmenters musiksmag.

Netop repræsentativiteten er afgørende i analyser, fordi den sikrer, at de konklusioner der udledes, rent faktisk gælder for målgruppen. En undersøgelse, der ikke er repræsentativ, kan i yderste konsekvens betyde, at man opnår misvisende resultater og dermed baserer sin forretningsudvikling på et falsk datagrundlag.

Et godt eksempel er data fra streamingtjenesten Spotify. Ca. 2.7 millioner danskere hører musik via Spotify. Det kunne give anledning til at betragte Spotify, som et pålideligt datagrundlag for forretningsudvikling. Spotify tilbyder imidlertid ikke et repræsentativt datagrundlag for hele den danske befolkning – hvilket kan være en udfordring. Kikker man for eksempel på aldersgrupper, er der er en relativ stor skævvridning blandt streamingbrugerne, idet de ældre er betydelig underrepræsenteret i forhold befolkningen generelt. Og det er ikke den eneste udfordring ved at basere sin forretningsudvikling, alene på data fra Spotify. Et centralt succeskriterie i musikbranchen er antal streaminger. Vi ved imidlertid, at unge generelt set hører musik mere end 10 gange end ældre, hvilket forstærker skævvridningen. Baserer man udelukkende sin forretningsudvikling på data fra Spotify, vil man således i stigende grad misse de ældre befolkningsgrupper – vis musiksmag og efterspørgsel vil blive overset, fordi deres stemme kun vægter svagt.

“Repræsentativitet” sikrer, at alle nuancer repræsenteres i analyserne. Den danske befolkning er ikke ens og vores musiksmag er forskellig. Også når det gælder de unge, som er langt mere åbne overfor at udforske nyt. Idet at Voxhots lytterpanel er repræsentativt, kan man identificere de markante forskelle, der er på forskellige segmenters musik-toplister. Fx kan du i Voxhot se forskellen på musik-toplister på den gruppe, der læser bestemte aviser, foretrækker bestemte tv-udsendelser, prioriterer en specifik musikgenre. Eller segmenter der prioriterer musik der er unik eller har gode tekster. Eller musik der rammer en helt særlig følelse, stemning eller anledning. Eller for den sags skyld, personer der anvender Spotify – og dem der ikke gør. Med andre ord; Voxhot frembringer både viden om de danskere der benytter Spotify, og tilmed de mere end 3 mio. danskere, som musikbranchen ellers ikke får viden om.  

Voxhots vision

Musikbranchen er kompleks. Branchen består af mange forskellige aktører med forskellige interesser. Voxhot har nu samlet og orkestreret viden på én fælles analyseplatform til gavn for samtlige aktører i musikbranchen. En analyseplatform der er baseret på musikforbrugernes vurdering og præferencer og renset for påvirkning af de forskellige aktørers særinteresser. Dette tror vi på, vil give branchens aktører de mest optimale muligheder for at skabe et endnu større musikmarked, som sikrer at markedet er på forkant med efterspørgslen, udviklingen, nye trends og  vitale forudsætninger for bæredygtighed.

Velkommen til Voxhot – og meget mere forskellig god musik.

Rigtig god fornøjelse!

Kom i gang nu med Voxhot

Kontakt os

Er du blevet nysgerrig, og vil du vide mere?
Så skriv til os her: